Μια επιστολή αγάπης προς τους ανθρώπους μας στην Παλαιστίνη

 

Παλαιστινιακή Φεμινιστική Κολεκτίβα
Μετάφραση: Παναγιώτα Σταθοπούλου

 


 

Ακολουθεί δήλωση της Παλαιστινιακής Φεμινιστικής Κολεκτίβας αναφορικά με την αδίστακτη βία που ασκούν οι Ισραηλινοί έποικοι και το κράτος με μια σειρά επιθέσεων εναντίον των Παλαιστινίων σε όλη την ιστορική Παλαιστίνη.

 

Η ανένδοτη θέλησή σας να παραμείνετε στα εδάφη μας είναι πηγή έμπνευσης, επιμονής και σθένους. Για άλλη μια φορά, Παλαιστίνιοι και Παλαιστίνιες από το Βορρά μέχρι το Νότο της πατρίδας μας αψηφούν τις προσπάθειες της αποικιοκρατίας των εποίκων να κατακερματίσουν τη γη και τους ανθρώπους. Από τη Γαλιλαία ως τη Γάζα, αποκαλύπτετε τη γεωγραφία της Παλαιστίνης, στο πρόσωπο των στρατιωτικών βιαιοπραγιών και της διεθνούς ατιμωρησίας. Η βία του κράτους και των εποίκων και η εθνοκάθαρση στη συνοικία Σεΐκ Τζαρά και στο τέμενος Αλ Άκσα δεν είναι η εξαίρεση. Είναι κομμάτι μιας συνεχιζόμενης «Νάκμπα»1 που εκτείνεται στον παλαιστινιακό χρόνο και χώρο από το 1948.

Προς τις Παλαιστίνιες αδερφές μας,
Η ανυποχώρητη προάσπιση των θέσεών σας ενάντια σε κάθε απρόοπτο, ακόμα και με κίνδυνο τραυματισμού και θανάτου, μας δίνει δύναμη. Η έμφυλη βία είναι ο πυρήνας της αποικιοκρατικής πρακτικής των εποίκων. Στεκόμαστε πλάι σας, καθώς αντιστέκεστε σε αυτό τον ανδροπρεπή και στρατιωτικοποιημένο εποικισμό. Συμπάσχουμε μαζί σας μετά τη νέα επίθεση κατά της ζωής και της γης των Παλαιστινίων. Μας εξοργίζει το χάος που προκαλούν οι έποικοι, ζητώντας το θάνατο των συνανθρώπων μας. Παραμένουμε σε εγρήγορση, βλέποντας πώς αντιστέκεστε στις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και συγκλονίζεστε από χειροβομβίδες, δακρυγόνα, ψεκασμούς με δύσοσμο υγρό (skunk), πλαστικές σφαίρες και τη βεβήλωση των ιερών μας τόπων στην Ιερουσαλήμ, ακόμη και κατά το μήνα του Ραμαζανιού. Στεκόμαστε πλάι σας, καθώς αντιστέκεστε στη βάναυση εξάλειψη του παλαιστινιακού αγώνα από τα ΜΜΕ.

Εδώ και γενιές, ο μόχθος σας μας δίδαξε ότι:
Η Παλαιστίνη αποτελεί φεμινιστικό ζήτημα. Η αγάπη καθοδηγεί τη μεθοδολογία μας για την απελευθέρωση. Ασπαζόμαστε τη ζωή και εκλιπαρούμε τους απανταχού φεμινιστές και φεμινίστριες να μιλήσουν, να οργανωθούν και να συμμετάσχουν στον αγώνα για την απελευθέρωση των Παλαιστινίων. Ζητούμε την άμεση παύση της κλοπής σπιτιών στις συνοικίες Σεΐκ Τζαρά, Σιλουάν και άλλες, καθώς και την άμεση διακοπή των αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα.

Στους ανθρώπους μας σε όλη την Παλαιστίνη λέμε ότι:
Είμαστε μαζί σας. Προστατεύετε το μέλλον, όταν οι Παλαιστίνιοι και οι Παλαιστίνιες παντού θα μπορούν να ζήσουν χωρίς το φόβο της αποικιοκρατίας, όταν τα παιδιά και τα σπίτια μας θα είναι ασφαλή, όταν δεν θα υπάρχουν αποικιοκρατικοί περιορισμοί και φυλακίσεις, όταν θα μπορούμε να ασκήσουμε ελεύθερα τη θρησκευτική μας λατρεία.

Ξεσηκωνόμαστε από πόλη σε πόλη στην καρδιά της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ, η οποία τροφοδότησε την αποικιοκρατία και τις εκτοπίσεις του παλαιστινιακού λαού. Το όραμά μας για ένα ριζικά διαφορετικό μέλλον βασίζεται στην ισότητα, τη δικαιοσύνη και μια ζωτική διασύνδεση. Τιμούμε τις απόψεις, την επιμονή και το «σουμούντ»2 σας και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον κοινό μας αγώνα για δικαιοσύνη και απελευθέρωση στην Παλαιστίνη και τη «σαταάτ»3.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Παλαιστινιακή Φεμινιστική Κολεκτίβα

 

Αυτή η επιστολή δημοσιεύτηκε αρχικά στη σελίδα της Παλαιστινιακής Φεμινιστικής Κολεκτίβας στο facebook στις 14 Μαΐου 2021.

 

Σημειώσεις

1 Καταστροφή
2 Πείσμα
3 Παλαιστινιακή διασπορά